Ha ipari görgő kerék után kutat, akkor a lehető legjobb helyen jár, az egyes görgőtípusok között azonban eltérés van. Ezért most körüljárjuk az ipari görgő kerekek témakörét, bemutatva a különböző típusok egyedi tulajdonságait, hogy segítsük választását.

 

Teherbírás

A teherbírás tekintetében három féle ipar görgőtípust különböztetünk meg: kis, közepes és nagy teherbírással rendelkezőt.

A kis teherbírású ipari görgők és kerekek 50 kg-tól 150 kg-ig kiválóan teljesítenek. A közepesek 160 kg-tól 600 kg-ig terhelhetők, a nagy teherbírásúak pedig akár 2200 kg-ot is elbírnak.

Míg a kis teherbírású típus megtalálható sikló-, golyós-, tűgörgős és dupla golyóscsapágyas változatban is, addig a közepes teherbírásúra főként a golyós- és dupla golyóscsapágyas változat jellemző. A nagy teherbírású típus pedig jellemzően dupla golyóscsapágyas kivitelben érhető el a masszív ellenállás érdekében.

 

Műszerkocsi kerekek és görgők típusai

Műszergörgők szempontjából szintén három féle ipari görgő kerék változatot különböztetünk meg. Ezek az intézményi görgők, a bútorgörgők és a műanyag, illetve szintetikus görgők, mely utóbbi alkalmazási területe korlátlan.

Az intézményi görgők specifikusak abból a szempontból, hogy fel vannak készülve a hosszú ideig tartó mozdulatlanságra is. Az elmozdításkor tökéletesen működnek, függetlenül attól, hogy mikor volt a legutolsó működtetésük. Esetükben szálvédővel felszerelt típusok is elérhetők, melyek védelmet nyújtanak a kerék tengelyrészét érintő szennyeződésekkel szemben.

A bútorgörgők tekintetében kiemelkedő szakértelemmel rendelkezünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a legmagasabb minőségű bútorgyártók is a mi termékeinket választják. Bútorgörgőinket gumibevonattal készítjük, így nem karcolják meg a felületet, valamint csúszástól sem kell tartanunk. Fék nélküli és fékkel felszerelt modellek is találhatók kínálatunkban.

A műanyag, valamint szintetikus ipari görgők és kerekek igazán sokrétűen felhasználhatók, hiszen számos méretben elérhetők. Anyagukat tekintve javarészt poliamidból készülnek, mely egy kiemelkedően ellenálló anyag, valamint széles hőmérséklettartományban felhasználható. Fontos továbbá, hogy nem deformálódnak, alacsony ellenállással, csendesen működnek. Tartós, megerősített szerkezettel rendelkező műanyag ipari görgőket is kínálunk, amelyek kiemelkedő teherbírással rendelkeznek. Üvegszálerősítésű szintetikus görgőink például az extrém tömeg és környezeti hatásnak is kiválóan ellenállnak. A szintetikus ipari görgők megalkotásakor arra törekedtünk, hogy sokrétű, változatos modelleket hozzunk létre, amelyek valamennyi felhasználási területen helytállnak.

 

Speciális típusok

A fentiek mellett speciális, magas minőségű ipari görgőket is kínálunk. Többek között sütőipari kerekeket, rozsdamentes acélgörgőket, ládákra, dobozokra szerelhető ipari görgőket, bevásárlókocsikhoz erősíthető kerekeket, az egészségügyi ágazatra specializálódott görgőket, antisztatikus, valamint pneumatikus kerekeket is talál kínálatunkban. Ipari görgőink kialakításakor igyekeztünk figyelembe venni valamennyi felhasználási területet, amelyekre a lehető legmagasabb minőségű görgőket biztosítjuk.

 

Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével rálátást kapott arra, hogy melyik ipari görgőtípus lenne a leginkább igényeihez illő. Amennyiben kérdése adódott, egyedi felhasználási területre keres görgőt, forduljon hozzánk bizalommal, biztosak vagyunk benne, hogy megtaláljuk a megfelelőt!